Taşar Yerine Oturuyor; Yıldız, Mühendislik Dekanı...
Selçuk Üniversitesinde Prof. Dr. Mustafa Şahin'in Rektörlük makamına oturmasıyla birlikte restorasyon çalışmalarına başladı.
(Restorasyondan anlayacağımız, aslını bozmadan onarmaktır. Bir başka yaklaşıma göre de sanatçı özeniyle onarımı yapmaktır.)
Kamuoyunun beklentisi de düzenlemeden çok her alanda gerçekleştirilecek köklü ve kalıcı restorasyon odaklıdır.
Sayın Rektör Mustafa Şahin ve ekibinden Yöre, Konya ve Üniversitenin beklentisi çok.
Ziyaretçi akınından başlarını alabilseler bu denli çalışmalar daha da ivme kazanacak.
—
Sözün burasında iki ünlü düşünürden birer alıntı vermek istiyorum;
■ Düşüncelerinin ağzı dili olmayacak…
Aşırı hiçbir düşünce ardına düşmek yok…
Teklifsiz ol, bayağı olma…
Dostlarının arasında denenmiş olanları çelik halatlarla bağla yüreğine…
Ama her zıpçıktı, acemi çaylak arkadaşı da el üstünde tutup kirletme…
Kavgadan sakın… Ama ettin mi de öylesine et ki korksunlar senden…
Herkese kulağını ver, sesini verme…
Herkese akıl danış, kendi aklını sakla…
Kesenin elverdiği kadar giyin… Zengin ama gösterişsiz olsun giydiğin…
Sakla vücudunun en güzel yerlerini sevdiğine…
Ne borç ver, ne de al… Çünkü borç vermek çok kez hem paranı hem de dostunu yitirmektir…
Her şeyden önce kendine dürüst ol…
O zaman gece gündüzü takip ettiği gibi, herkese karşı dürüst olursun. (Shakespeare)
■ İki kişinin aynı olan bir şeye baktıklarında bile farklı şeyler görebildiklerini öğrendim…
-Hayatlarında her zaman dürüst bir şekilde daha ileriye gitmek isteyen kişilerin, Sonuçları önemsemediklerini öğrendim.
-Seni doğru dürüst tanımayan kişilerin, hayatını birkaç saat içinde değiştirebileceklerini öğrendim.
-Verebileceğin bir şey kalmadığında bile bir arkadaşın ağladığında, Ona yardım edebilecek gücü bulabileceğini öğrendim.
-Yazmanın, konuşmak kadar duygusal gayret gerektirdiğini öğrendim.
-En fazla önemsediğim kişilerin, benden hep uzaklaştırıldıklarını öğrendim.
-İnsanları üzmeden ve duyarlı olarak kendi fikirlerini söylemenin çok zor olduğunu öğrendim. (O.B. Washington )
—
Selçuk Üniversitesinde yeni yönetimle birlikte "taşlar yerine oturmaya başladı." diye yazmıştım. Bir taş daha yerine oturdu;
Prof. Dr. Ferruh Yıldız Mühendislik Fakültesi Dekanlığına getirildi.
Konya ve Bölge kamuoyunun sempati ile baktığı, onay verdiği yerinde bir atama daha…
…
Ferruh Yıldız, teknik, yönetici ve sosyal etkinliklerindeki donanımlarıyla bu bağlamda aranan kanlardan biridir. Bozkır ilçemizin bütün insanları gibi mert, doğrucu, düzgün, cesaretli, adı akçalı hiçbir şaibeye karışmamış bilim adamıdır. İki kez Rektörlüğe adaylığını koyması önemli ölçüde oy alması, sevilen bir kişi olduğunun en somut göstergesidir.
—
Prof. Dr. Ferruh Yıldız'ın kamuoyunda daha tanınması ve anlaşılması için Rektörlük için adaylığını açıkladığında 21 Ekim 2011'de kaleme aldığım yazıyı, arşivinden alarak kimi kesitleri yinelemek istiyorum;
■ Selçuk Üniversitesi'nin değişen dünya şartlarına uyum sağlaması, değişimi ve gelişmeyi yakalaması, yenilik ve gelişmelere önderlik edecek konumda, ülkemizin ihtiyacı olan politikaları üretebilmesi ve yönlendirme konumuna gelerek, gelişmenin motoru olabilmesi için birlik ve beraberliğe ihtiyaç vardır. Bu beraberlik uyumlu ve huzurlu çalışma ortamlarının sağlanması, kurumsal üniversite yapısının oluşturulması, insana değer veren, her türlü düşünceyi önemseyen hoşgörülü yaklaşımlarla sağlanabilir.
■Toplumun kültür değerlerine saygılı,
çağdaş eğitim-öğretim ve araştırma ilkelerini benimseyen, bilim ve teknolojiyi toplum yararına kullanan, bölgesine ve ülkesinin geleceğine yön veren, güçlü ve saygın bir Selçuk Üniversitesi ideali için, Selçuk Üniversitelileri göreve çağırıyorum. "Gelin, değişimi birlikte yönlendirelim.
■ Selçuk Üniversitesi'nin gelişmesi, ülkemizde ve dünyada saygın bir konuma ulaşmasının kaliteli insan gücünün yetiştirilmesi, mevcut akademik kadronun en etkin biçimde kullanılmasına olanak sağlayacak eğitim ve insan kaynakları sisteminin oluşturulması, yasal düzenlemelerin yapılması, yatırımlar, destek ve teşvikler ile özendirici mekanizmaların hayata geçirilmesi ile mümkün olacağına inanıyorum.
—
Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi ve Konya Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı olan Prof. Dr. Ferruh Yıldız 1962, Bozkır (Konya) doğdu. .1978 yılında, Konya Endüstri Meslek Lisesi, Harita ve Kadastro Bölümünü bitirdi. 1982'de Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Jeodezi ve Fotogrametri Bölümünden mezun oldu. Yüksek Lisansını İstanbul Teknik Üniversitesinde 1984'de, doktorasını 1988 'de tamamladı;1988'de Yardımcı Doçent, 1996'de doçent, 2002'de Profesör oldu. İyi derecede İngilizce bilen Ferruh Yıldız, uzun süre Konya Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanlığını yürüttü. Prof. Dr. Ferruh Yıldız, İletişim Fakültesi Öğretim üyesi Doçent Dr. Sevil Yıldız ile evlidir ve 2 çocuk babasıdır.
—
Prof. Dr. Yıldız, verdiği sözü yerine getiren (U) dönüşlerinden uzak ve yakından ilgisi olmayan, Bölge, İl, Üniversite ve Fakültesinin sorunlarını bilen bunlara çözüm üretiebiecek yeti ve donanımlı hemşerimizdir. Şirin Bozkır ilçemizin bütün insanları gibi mert, doğrucu, düzgün, cesaretli, akçalı ve şaibeli hiçbir işe karışmamış bilim adamıdır. Yeni görevinde başarılı olacağı Üniversitesine ve Fakültesine artı değerler kazandıracağına inanıyoruz
■ Dürüstlük bir mülktür. Ucuz insanlarda bulunmaz. (Hz. Ömer)
Rıdvan Bülbül - Yeni Meram Gazetesi