Bozkır Armutlu Kervanı Umre Yolunda!


​Bir Köy Derneği Neler Yapabilir!

Sılai rahim maksadıyla her yıl köy şenliği yapıp binlerce hemsehrisini köyde buluşturabilir

Senenin belli dönemlerinde ihtiyarları evlerinde ziyaret edebilir.

Ramazanda yaşlı, hasta ve muhtaçların evlerine ellerinde azıklarla (hazırlanmış yemeklerle ) baskın yapıp iftar saatlerinde hal hatır sorar, eksiklerini tamamlanabilir.
Düğün, cenaze ve hasta haberlerini kurdukları sosyal medya araçları ve mesaj sistemiyle anında duyurabilir.

Hastaları hemen ziyaret edip elinden geleni yapabilir.

Köyde yaşayan 700 kişinin yanında şehir ve yurt dışında yaşayan beş binin üzerinde hemsehrisiyle anında organize olabilir.

100'e yakın  üniversite öğrencisine burs vermek

Her yıl kültürel faaliyetler kapsamında öğrencisiyle genciyle yaşlısıyla istanbul, Çanakkale, Trabzon, Urfa gibi yurt içi geziler düzenleyebilir.  

Ramazan ve Kurban bayramlarında şehrin en büyük toplantı salonunda bayramlaşma programı yapabilir.

Şubat tatilinde öğrenci gençlik gecesi düzenleyerek tiyatrolar, şiirler, köyden anılar ile köylülere  unutamayacakları bir program yasatabilir.

Ve daha niceleri..

Bozkır ilçesine bağlı Armutlu Mahallesi'nden bahsediyoruz.

30 yıl önce kurdukları köy derneği ile bunca faaliyeti hiçbir  menfaat ummadan yapan Armutlu Köyü Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, şimdi de Umre programı yaparak kutsal beldelere yol aldı.
Cüzi bir fiyatla yola çıkan  Armutlu derneği sıradan bir dernek olmadığını gösteriyor.

Herkesin birbirinin açığını aradığı, kutuplaşma ve anlaşmazlık halinin tavan yaptığı bir zamanda ortak değerler üzerinde köy derneği olarak çalışma yapan Armutluluları tebrik etmek gerek.

İlçemize bağlı Armutlu Mahallesi, Armutlu Köyü  Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği öncülüğünde iki yüz hemsehrisiyle pazar günü umreye uğurlandı. Mevlana Kültür Merkezi önünde yapılan uğurlama köyden şehirden yüzlerce Armutlulu'nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Hareket öncesi konuşma yapan Dernek başkanı Musa Şahin " Armutlunun Dede dağından Uhud dağına selam götürüyoruz. Gönlü bizimle olan bütün köylülerimiz için dua ediyoruz. Selamlarınızı peygamber efendimize ileteceğiz." diyen Şahin

"Büyük bir heyecan içindeyiz. Dua edin gelecek yıllarda da bu şekilde organizasyonlar yapabilelim" temenisinde bulundu. Allah kabul etsin diyelim. Darısı bütün vakıf dernek gibi sivil toplum kuruluşlarına. .

Ali Başar

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar