​BOZKIRA VEDA


Son günlerde taşınma işlemleri nedeniyle yazma imkanım olamadı maalesef. Bozkırımızı ve İmam hatip lisemizi çok sevmemize rağmen Takdir-i ilahi gereği Seyit Harun Veli diyarına geldik. Dünya bir han misali sürekli göç edip dururuz. Derdimiz hoş sada bırakmak. Üzerimize aldığımız vazife icabı okuma faaliyetimiz zorlaşsa da elimizden geldiğince bu köşeden okuduklarımızı yazmaya devam edeceğiz.                                                     
Bugün geldiğimiz noktada eski meseleleri çok ta gündem yapmayacağım. Yeni mekan da yeni görevimizde insanlara tepeden bakmadan Hakka hizmet anlayışıyla devam edeceğim. Nasip olursa. Gün olur kısmet olursa imam hatip liselerine de hizmet etmeyi gönlüm umar. Burada kendimce hak etmediğim bir muameleyi görsem de mekan ve konum fark etmeksizin kendimi ait hissettiğim camiaya hizmet ederim.                                           

Çay boyu, dostlukları, kini, nefreti, acıyı ve tatlıyı orada öğrendim. İlk öğrencimizi orada gelin ettik. Düğün ekmeğini de orada yedik. Hayatının baharında gencecik kızımızı da , herkesin hayırla yad ettiği aslan gibi evladımızı da orada toprağa verdik. İnsanoğlu kendi evladı olmayınca başkasının mutluluğu ile mutlu olmayı, başkasının hüznüyle hüzünlenmeyi de o coğrafya da öğreniyor. Çay boyu bir okuldur demişti Ali Kemal Karakaş hocam. Gerçekten bir okuldu. Pek çok şey öğrendik orada. Ama bazı şeyleri öğrenemedik. 

Öğrettiler ama biz duymak istemedik. Ayak oyunlarını, kumpasları öğrenemedik. Direnmeyi öğrenemedik. Mücadeleyi öğrenemedik. Haksızlık karşısında dik durmayı öğrenemedik. Kırgın mıyım? Hayır asla. Çünkü insanları burada öğrendik. Yine öğreneceklerimiz var ki Allah bizi Seyyid Harun gölgesine getirdi. Eksik veya fazla Bozkırda eğitim adına kime ne hakkım geçtiyse helal olsun. Öğrencim ve dostum olan insanlara karşı beni sevmeseler dahi tüm haklarım helaldir. Diğer kapsama girenler ise helalleşmek için herkesin birbirine eşit olduğu Din Gününü beklesinler.

Bozkır benim memleketim ve öyle olmaya devam edecek. Buraya gelecek tüm dostlarıma kapım sonuna kadar açıktır. 

Bozkır Postası ve Siristat haber ile bağlantım devam edecektir. Fakat taraflardan biri artık yazıları yayınlamam derse Amenna… 

Selam ve dua ile

 

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar